5 maskara trikov, ki vse spremenijo

Zjutraj svoje trepalnice zaviti v elegantno črnino, je za večino izmed nas tako običajno, kot umivanje zob. S temi nasveti boš nanesla maskaro kot pravi profesionalec …

Čeprav je maskara za ženske po vsem svetu na prvem mestu med kozmetičnimi izdelki, nas večine ne izkoristi njene celotne kapacitete.

11. Izberi pravo velikost krtačke

Katera ima majhne oči in veke, bi morala staviti na manjšo krtačko. Trik, da najdeš primerno velikost krtačke za tvoje oči: krtačka mora biti tako velika, da lahko z njo ujameš trepalnice vse od korenine navzgor.

2. pravilni premik

Kdor svoje trepalnice liči na način cik-cak, se pravi s hitrim gibom, zajame trepalnice in potegne krtačko navzgor, ter ta gib ponovi večkrat zaporedoma, poskrbi za to, da se trepalnice prekrižajo. Bolje: krtačko nastavite na korenino trepalnic in jo nežno premikajte levo ter desno in hkrati nadaljujte gib naravnost navzgor.

3. izberite pravilni ‘timing’

Če uporabljate električne klešče za oblikovanje trepalnic, jih stisnite maksimalno 10 sekund. Trepalnice so krhke, zato bodite z njimi zelo nežne.

24. sistem več faz

Namesto, da zjutraj naenkrat nanesete na trepalnice večkraten nanos maskare, je bolje, da se lotite faznega nanosa produkta. Prvo plast nanesite zjutraj, naslednjo vsaj eno uro po prvem nanosu in tretjo morda še v popoldanskih urah. Tako se boste izognile panda očem.

5. dodaten zavoj

Če so vam všeč močno ukrivljene trepalnice, je najbolje, da ščetko s krožnim gibom potegnete naravnost navzgor. Na ta način boste še dodatno uokvirile svoje oči!