3 napake, ki jih je že vsaka storila pri oblikovanju obrvi

Za razliko od rdečih ustnic ali dovršene eyeliner črte, popolne obrvi v najboljšem primeru sploh niso opažene in kljub temu s svojo perfekcijo izpopolnijo naš obraz, vplivajo na našo mimiko in oblikujejo predel oči. Ob tem obrvi naravnega videza odprejo pogled in te lahko celo optično pomladijo.  Lahko bi rekla, da lepo oblikovane in poudarjene obrvi spadajo med stalne lepotne trende zadnjih let.Toda kljub temu še vedno delamo napake pri oblikovanju obrvi in rezultat je tako popolnoma drugačen od želenega.

NE UPOŠTEVAŠ NARAVNE OBLIKE OBRVI

Največja napaka je ta , da ne upoštevamo individualno obliko svojih obrvi in pogosto izpulimo preveč dlačic na napačnem mestu. Na primer, če si na začetku obrvi izpulila preveč dlačic,  se poveča razdalja med očmi in posledično je obraz videti širši.

1NAPAČNA IZBIRA BARVE OBRVI

Prepogosto se zgodi, da uporabimo napačno barvico, senčilo, gel,… za poudarjanje in oblikovanje obrvi. Za oblikovanje vedno izberi dva odtenka rjave in sicer enega v barvi tvojih las ali za odtenek svetlejšega, s tem oblikuj začetek obrvi in drugega v maksimalno dveh odtenkih temnejše barve od tvojih las, s tem nariši obrv od loka naprej. Bodi pozorna, da boš prehode lepo zabrisala in se bosta barvi prelivali. Izdelek za oblikovanje vedno izberi na podlagi barve in nikoli na podlagi načina nanašanja.

PULJENJE PROTI SMERI RASTI DLAČIC

Zelo pogosta napaka, ki jo dela več kot preveč žensk, je puljenje obrvi v napačno smer, ki vodi do lomljenja in trganja dlačic. Obrvi se vedno pulijo v smeri rasti, najboljše takoj po prhanju, takrat je bolečina najmanjša.