3 koraki za popolno rdeča lička

V teh hladnih sivih dneh naša koža pogosto posnema naravo in izgubi svoj svež, naravni sijaj. Na srečo se v vsaki kozmetični torbici skriva rdečilo za lička, ki na obraz pričara takojšnjo svežino.

A večina žensk žal uporablja napačen odtenek rdečila za lička. Tako kot pri pudru, šminki ali senčilu za veke velja, vsaka barva ni za vsako! Potrebno je poiskati in izbrati odtenek rdečila, ki se odlično poda vašemu tenu kože in ni videti nenaravno.

1. Pravilni odtenek rdečila za lica

Dolce & Gabbana - popolno naneseno rdečilo
Dolce & Gabbana – popolno naneseno rdečilo

Na policah drogerij je res ogromno rdečil za lica; vse od nežno roza do temno rdeče, a ne pustite se zavesti! Svetlopolta dekleta,s svetlimi lasm, izberite rdečilo v barvi marelice ali breskve (kombinacija oranžne in roza barve). Ženske s svetlo kožo in rjavimi lasmi izberite rdečilo za lička v malo temnejši roza barv, zaželene so tudi majhne bleščice, ki pričarajo še dodatno svežino. Ženske z olivnim tenom in rjavimi lasmi se izognite roza odtenkom in izberite rdečilo v oranžni oziroma terakota barvi. Na splošno velja: oranžni in rdeči toni so najbolj primerni, če želite na svojem obrazu svežino.  Tiste, ki si želite več konture, izberite rdečilo s pridihom rjave – upoštevajte pravilo, da rdečilo ne sme biti več kot dva tona temnejše od vašega tena kože.

2. Pravilen nanos rdečila na lice

Pri nanosu nikar ne komplicirajte! Nasmejte se in s primernim čopičem nanesite tanek sloj rdečila na lička – pričnite na najvišji točki in rdečilo s krožnimi gibi zabrišite na licu. Bodite res skrbne in zabrišite vse robove, da bo prehod nežen.

3. Ostali make-up

Pri uporabi rdečila za lička velja le eno pravilo: Več rdečila na ličkih, manj ostalega make-upa!

Če se boste držale teh preprostih navodil, ne morete narediti prav nič narobe. Da pa bo izbira rdečila za lička malce bolj enostavna, smo za vas zbrali nekaj super produktov  različnih cenovnih razredov, ki bodo vašo kožo v hipu osvežili.