2 trika, ki naredita fine lase bolj voluminozne

Pri tankih, finih laseh še najboljši spreji in preparati za volumen ne morejo narediti čudeža in volumen, kljub njihovi uporabi, po nekaj urah popolnoma izgine. Dejstvo: oblika pričeske (ustrezno striženje las pod določenim kotom) in barva morata zagotavljati ustrezno podlago. Pri tem lahko pomagata dva trika, da so lasje videti bolj voluminozni in gosti.

1.Prava pričeska

Ženske s tankimi lasmi se pogosto pritožujejo, da lasje rastejo zelo počasi in pogosto ne preko določene dolžine. Takšne pričeske za ženske s tankimi lasmi niti niso preveč zaželene in priporočljive. Saj daljši kot so lasje, manj je volumna.

Idealna  izbira je torej čudovita, kratkolasa pričeska, pri kateri dolžina las naj ne presega ramen. Pri tem velja, krajši kot so lasje, več volumna lahko pričarate. Velika prednost pri ustvarjanju volumna je tudi fru-fru in postopno striženje.

2. Pravilen sijaj v laseh

Velik učinek ima tudi ustrezno barvanje las, saj ni najbolje, če so tanki lasje pobarvani v enem samem tonu. Bolje je,da pobarvamo tanka pramena za dva do tri odtenke svetleje od osnovne barve las, saj tako v pričesko optično pričarajo globino.

Prav tako pomembno: odloči se za tople odtenke barve, torej namesto platinasto blond, se raje odloči za medeno blond barvo in namesto kostanjeve rjave, čokoladno rjavo,… Topli toni lepše reflektirajo svetlobo in s tem prinašajo več gibanja v laseh.