Štirje koraki do popolnih obrvi

Včasih smo imele obrvi tanke kot črtico, pred kratkim nisi bila trendi, če nisi imela tako gostih in razmršenih obrvi, kot Cara Delevingne. Ampak katera je sploh trenutno prava oblika obrvi? Jaz pravim: tista, ki pristaja na tvoj obraz!

Najdi svojo obliko

Obrvi lahko oblikuješ tudi s pomočjo šablone. Foto: Wikiedia
Obrvi lahko oblikuješ tudi s pomočjo šablone.
Foto: Wikiedia

 

Potem, ko boš (ali morda si že) našla pravo obliko obrvi, ki pristajajo na tvoj obraz, jo obdrži. Lepo oblikovane obrvi morajo imeti lok in se začeti na pravilnem mestu (vzporedno z nosnicami). Obrvi ne bodo nikoli popolnoma simetrične. Kljub temu pa redno oblikovanje pripomore k čudovitim obrvem.

Obarvaj

Temnolaske po večini nimamo tega problema, a pri svetlolaskah, sploh poleti, obrvi kar »izginejo« zaradi sonca. Rešitev za to je semi-permanentna barva, ki je popolnoma neškodljiva za tvojo kožo. Kljub temu pa podari tvojim obrvim potrebno polnost. Kot vemo, vsakemu najlepše pristajajo obrvi, ki so odtenek ali dva temnejše od las. Seveda se obisk izkušene (!) kozmetičarke priporoča tudi temnolaskam.

Poudari

Zapolni vse majhne luknje. Foto: Wikimedia
Zapolni vse majhne luknje.
Foto: Wikimedia

Ko najdeš svojo obliko (in jo tudi za dalj časa poskušaš obdržati), je drugi korak, da jih poudariš. Vsaka ima svoj najljubši lepotni pripomoček, zato je izbira popolnoma tvoja. Najlažje boš poudarila svojo obliko in zapolnila majhne luknje s senčilom za obrvi, katerega naneseš s pomočjo pravokotnega čopiča. Če se ti zjutraj mudi, hitro uporabi bel za oblikovanje, ki obarva obrvi in jih hkrati utrdi. Če pa si bolj spreta, pa ti tudi svinčnik za obrvi ni tuj. Vendar ne pretiravaj!

Osvetli in definiraj

Ko končaš s poudarjanjem svojih obrvi, na spodnji del obrvi nanesi osvetljevalec, ki jih bo optično dvignil. Osvetljevalec nanesi od pričetka obrvi vse do konca in jih tako lepo definiraj.