Sladka kot med

Ponovno odkritje zlatega lepotnega eliksirja: med je esenca za gladko kožo in sijoče lase, ki ga imamo v kuhinji in si ga redno privoščimo na kruhu in v čaju in se vedno pogosteje pojavlja v kozmetični industriji.  Lepotilno moč medu je poznala že Kleopatra, ki je oplemenitila svojo mlečno kopel z zlatim eliksirjem.

Med, tako čudovito sladek, zapeljivo dišeč in bogat s hranljivimi snovmi, enega iz med najstarejši naravnih antibiotikov, je sedaj odkrila tudi kozmetična industrija, kot učinkovito osnovo za nego kože in las …

Sladka kot medMed ne slovi brez razloga. Kot eden izmed najbolj učinkovitih lepotnih esenc, sladko naravno sredstvo dobavlja lasem in koži intenzivno vlago in dragocene hranljive snovi: minerale (kot so kalij, magnezij in kalcij), elemente (kot je železo) in vitamineC, B1, B2, B6, vsebuje tudi biotin in pantotensko kislino, ki pomaga koži pri regeneraciji in jo hkrati vidno učvrsti ter zgladi. Med je popoln dodatek za nego obraza in telesa, oplemeniti vsako kremo, masko in balzam za ustnice.

4Ob medu čebele proizvajajo tudi veliko bolj ekskluziven “matični mleček”. Ta je namenjen izključno matici, zato zagotavlja visoko koncentracijo vitaminov B, C, E, biotin, folne kisline, mineralov – stimulira krvni obtok in obnavlja celice, napolni gubice odznotraj in je eden najbolj učinkovitih spodbujevalcev lepote, zato se pogosto uporablja v ”anti-aging” produktih.

Prav zato nas sploh ne čudi, da se med in matični mleček s svojim neverjetnim ”anti-aging” učinkom vedno pogosteje pojavljata v lepotnih produktih za kožo in lase! Oh, ta sladek med …