Skrivno orožje za kožo: emulzija

Sedaj smo se že naučile, da so Korejke kraljice nege kože, zato ni nič čudnega, da prav iz Koreje poleg serumov, mask, krem,… prihaja tudi emulzija.

Emulzija je vlažilec kože, ki ima bolj mlečno konsistenco kot serum, a ni krema. Zaradi svoje lahke teksture je odličen vlažilec, brez da bi naredila kožo mastno ali svetlečo. Emulzija je popoln hibrid med serumom in kremo za obraz, le da njena naloga ni samo vlaženje, ampak se zaradi svojih kompleksih sestavin uporablja za točno določene tipe kože.

Zakaj jo moraš uporabljati?

Navlažena koža je »must have« in z emulzijo je to več kot mogoče! Emulzije uravnavajo naravno vlago v koži, jo sčitijo pred umazanijo in poskrbijo za svežo in sijočo kožo, brez da bi zamašile pore. Zato so emulzije več kot primerne v poletnih dneh. Če imaš mešano ali mastno kožo, lahko emulzija kar nadomesti dnevno kremo. V kolikor pa je tvoja koža suha, pa emulzijo kombiniraj z lahko dnevno kremo.

Ker je zaradi emulzije tvoja koža enakomerno navlažena in sijoča, je tudi odlična podlaga za (lahkoten) poletni make up.

 

Korejke so kraljice negovane kože!
Foto: Gatty

Kako uporabiti emulzijo?

Kot že zgoraj rečeno, lahko (če tvoja koža to dopušča) poleti emulzija nadomesti dnevno kremo. V vseh ostalih letnih časih velja pravilo: najprej serum ali olje za obraz, nato emulzija in na koncu dnevna krema.

Sedaj pa hitro preveri naše najljubše emulzije.