S.O.S. nega ob koncu poletja

Poletje se počasi preveša v jesen in naša koža ter lasje si zaslužijo kanček dodatne nege.  To velja še posebej za vse tiste izmed nas, katere imamo sedaj rumene, namesto blond lase, je naša koža po počitnicah precej nečista in precej suha. Tukaj so moji S.O.S. nasveti za negovano jesen.

Nečista koža in mozolji

Če si dlje časa uporabljala kremo za sončenje in se izpostavljala soncu, je velika verjetnost, da je tvoja koža sedaj nekoliko nečista.  Vzrok za to lahko pripišemo UV-sevanju, ki povzroči zgostitev zgornjega sloja kože. Ta pojav v kombinaciji z mastno kremo za sončenje  zamaši pore in posledično se pojavijo mozolji.

Svoji koži pomagaj okrevati z ustreznim čiščenjem;  zjutraj in zvečer uporabi čistilni gel z dvema odstotkoma salicilne kisline – ta pomaga odstraniti otrdelo kožo. Ob tem kožo neguj s fluidom brez olj in vsak teden uporabi globoko čistilno masko.

Biotherm Pure Fect Skin Pure Skin Effect Hydrating Gel, matirni gel s salicilno kislino cena cca. 29 €
Estee Lauder-Nutritious Radiant Vitality 2 in 1 Cleanser, čistilo za obraz, cena za 125 ml je cca. 32 €.

Suhe oči

Fine linije okoli oči in razdražene, rdeče oči poznamo vse tiste, ki pogosto nosimo leče. Ti simptomi so v poletnem času še bolj pogosti. Suh in vroč poletni zrak v kombinaciji s soncem sta vodila k temu, da smo poleti precej pogosto zatiskale oči, zato so že danes vidne drobne gubice okrog oči. Tudi hotelska klima ni bila najboljša zanje, saj je lahko povzročila draženje oči in rdečico.

Sedaj je obvezna nekajdnevna uporablja kapljic za oči, ki stabilizira solzni film s hialuronsko kislino in lajša občutek suhih oči (nekateri to občutijo kot pesek v očeh). Za predel okrog oči priporočam gel oz. kremo s termalno vodo, ki oskrbuje kožo okrog oči z vlago.

Bepanthol, kapljice za oči, 20 x 0,5 ml, cena škatljice je cca. 12,50 €.
Vichy Aqualia Thermal, balzam za področje okrog oči. Cena za 15 ml je cca. 18 €.

Suhi lasje

Če si vsaj nekaj dni letošnjega poletja preživela na obali ali ob bazenu, stavim da se danes soočaš s suhimi nevoljnimi lasmi. To se je zgodilo zato, ker pred odhodom iz sobe nisi uporabila UV zaščite za lase. Veter, sol, klor in UV-žarki so poškodovali povrhnjico las, ki sedaj več ni gladka ampak hrapava. Kar sploh ni najhuje.  Ko se je povrhnjica oz. kutikula odprla, so naši lasje nezaščiteni in jih lahko poškoduje – uniči vsaka malenkost, zato je sedaj čas, da posežeš po najboljšem olju za lase! Pred pranjem uporabite olje kot ‘zdravilo’, nato dodajte nekaj kapljic olja še v balzam za lase in pusti delovati tako dolgo kot piše na embalaži.  In to še ni vse, nekaj kapljic olja vmasiraj še v lase preden se lotiš njihovega sušenja.

Alterna Smooth Kendi Dry Oil Mist, olje v sprejo, ki ga lahko kupiš v frizerskem salonu. Cena cca. 26 €.
Moroccan Oil olje za lase, ki ga prav tako lahko kupite zgolj v frizerskem salonu. Cena cca. 32 €.