Prični uporabljati serum

Občasno se pojavi takšna situacija: koža ni več uravnotežena zaradi stresa ali bolezni in na splošno je upadla, bleda, brez sijaja in je videti stara. V takšnem primeru je nanos seruma balzam za vašo kožo, saj v hipu prodre v globino kože, jo navlaži in nahrani, to je možno zaradi svoje edinstvene gostote in strukture.

Serum vsebuje do trikrat več negovalnih snovi kot krema – in to v največji možni koncentraciji, ki ni škodljiva za vašo kožo. Prav to je razlog, zakaj so serumi po navadi trikrat dražji od običajne negovalne kreme.

1Majhne molekule lipofile lahko prodrejo v lipidni sloj kože in kožo nahranijo tudi globlje, ne samo na površju. Priporočena uporaba seruma je odvisna od narave seruma, konsistence, združljivost z vašo običajno dnevno kremo in seveda stanja kože. A vsekakor priporočamo, da serum ne uporabljate več kot dva oz. štiri tedne zaporedoma, naredite dva tedna premora in nato nadaljujte, saj je v serumu izredno močna koncentracija negovalnih snovi, ki jih lahko hitro predozirate.  Celoletna uporaba seruma je priporočljiva samo, če vam je to svetoval dermatolog. Vsekakor je priporočljivo,  da zaradi sinegrističnega učinka, izberete produkte iste kozmetične linije ali vsaj znamke.

S serumom ravnajte zelo premišljeno, saj običajno zadostujeta dve ali tri kapljice za enkratni tretma. Serum kanite na dlan in ga z nežnimi krožnimi gibi masirajte v kožo, ko se serum vpije, nadaljujte z vašo lepotno rutino: dnevna krema, ličila,…

VLAŽILNI SERUM

064c9eb2df86efb594a662c4d0d237bc
Tako izgleda pravilen nanos seruma.

Vlažilni serum je priporočljiv za ženske nad 30-im letom, saj začne upadati lastna hidracija kože. Zato je vsebnost vode v koži  neuravnotežena, posledica izsušitve so gube. Zato je to idealen čas, da svojo kožo ”preplavite” z vlažilnim serumom, ki po navadi vsebuje termalno vodo, glicerolom (cenejši serum) ali hialuronsko kislino (dražji serum). Nekateri serumi celo spodbujajo naravno tvorbo hialuronske kisline.

TAKOJŠNJA POMOČ

Ste delali pozno v noč? Ali ste praznovali do zgodnih jutranjih ur? Nanesite serum! Ali pred spanjem ali pa takoj, ko se zbudite – učinek je neverjeten. Polt je po uporabi seruma z glicerolom res veliko bolj gladka, napeta in zdrave barve. Za prav poseben in svež jutranji učinek, poskrbijo rožnati in zlati pigmentni delci, ki se skrivajo v serumu, saj odsevajo svetlobo in dajejo polti sijaj. Zelo pomembno je, da izberete serum, ki je primeren vašemu tipu kože, se pravi, če imate mastno kožo, ta varianta ni primerna za vas, saj lahko bleščeči delci, ki so preveliki in ne prodrejo v globino kože, mašijo pore.

 MINIMIRANJE PIGMENTNIH MADEŽEV

Staranje, UV sevanje ali hormonske spremembe se pogosto kažejo v rjavo razbarvani koži – dokaz, da je koža na določenih mestih proizvedla preveč melanina. Serumi, ki vsebujejo polno mero belilnih izvlečkov (pogosto izvlečki iz sadnih kislin, vitamina C, medu, matičnega mlečka, sladkega korena), nežno razbijajo prekomerno količino melanina v koži in hkrati uravnovešajo enakomerno proizvajanje le tega.