PREIZKUŠAMO: Shiseido Ibuki Smart Filtering Smoother

Lep naraven sijaj kože, je lepotni ideal h kateremu strmimo vse! Ampak realnost je pogosto drugačna. Sama nikoli nisem imela težave z mozolji, pigmentnimi madeži ali kožno nečistočo. Mi je pa preglavice delala T-cona – sijaj na nosu in čelu ter vidne pore na nosu, katerih se klub ustreznim negovalnim produktom, maskam in dnevni uporabi toniku nisem mogla rešiti … vse do sedaj.

Shiseido je razvil neverjetno rešitev IBUKI, Smart Filtering Smoother; po uporabi katerega je  koža v resnici postala bolj gladka, enakomerna in kar je zame najpomembneje: brez mastnega sijaja.

Shiseido Ibuki Smart Filtering Smoother je serum, ki v trenutku ustvari enakomerno, gladko kožo. Izdelek, ki je namenjen matiranju kože je del negovalne linije IBUKI, ki je oblikovana z namenom reševanja težav in kožnih skrbi. Produkt vsekakor odlikuje izjemno lahkotna formula, saj v trenutku vpije prekomerno količino sebuma (loja) ter zmanjša vidnost in velikost kožnih por. Do sedaj sem za reševanje problema mastne T-cone uporabljala matirne lističe (mattifying paper), ki so sebum sicer vpili, a se je problem hitro ponovil.

V nasprotju Shiseido-v izdelek nekoliko drugače; enakomerna razporeditev sestavine Oil-Targeting Micro Powder (mikro prahu, ki ciljno deluje na razpršitev olja) v serumsko osnovo z uporabo posebne disperzijske tehnologije, omogoča selektivno dostavljanje prahu neposredno v kožne pore. Ko se prah nabere v porah, ki so polne loja, deluje s še povečano učinkovitostjo. Ohranja gladkost seruma in s tem kože, ki je v hipu ponovno popolnega videza.

Naj povem kar na začetku, serum je videti kar majhen, v embalaži ga je zgolj 20 ml. Ampak brez panike! Sama ga uporabljam dnevno že dober mesec in ga je v embalaži še več kot polovico, saj ga potrebuješ zelo malo; 1 kapljica v velikosti bucikine glave je dovolj, da matiraš svoj nosek. Obstajata dva načina uporabe seruma: 1. izdelek uporabi ob zaključku svoje negovalne rutine ali 2. za prekrivanje svojega osnovnega make-upa.

Jaz ga uporabljam po dnevni negi in pred nanosom pudra. Kapljico seruma kanem na prst in ga nežno vtapkam, dokler se v celoti ne vpije. Nato nadaljujem z običajnim ličenjem. Moja koža je po nanosu matirana skoraj cel delavnik (6 do 7 ur) kar je dobre 3 ure dlje, kot je bila pred uporabo Shiseido Ibuki Smart Filtering Smoother-ja, ko sem že pred malico uporabila matirne lističe.

Majhen minus: ker nosim celodnevno korekcijska očala, ki mi občasno nekoliko drsijo se na stičišču med nosom in očali nabere tanek sloj seruma, korektorja in pudra, ki ga je potrebno vsakih toliko časa zabrisati. Majhen kompromis, ki ga z veseljem sprejmem če je moj nosek cel dan matiran.

Skratka, izdelek je idealna izbira v poletnih mesecih, ko se precej potimo in je sijaj kože prekomeren, saj nudi hitro in trajno rešitev pri prekomernem izločanju sebuma in ob enem poskrbi za gladko kožo brez por.