PREIZKUŠAMO: LUSH Snow Fairy Sparkle Jar

Že vonjaš veseli december? No jaz ga že, saj se praznični del leta zame prične, ko v Lusheve poslovalnice prispe božična kolekcija s Snow Fairy izdelki na čelu, katero je Lush letos še nadgradil in dopolnil. V njihovih poslovalnicah lahko najdeš Snow Fairy gel za prhanje, Snow Fairy fun (vsestranski izdelek, katerega lahko uporabljaš kot milo, kopel,…), Snow Fairy balzam, Snow Fairy Jelly Bomb (žele kopalno bombica), Snow Fairy balzam za telo brez embalaže, Snow Fairy Cold Pressed soap (hladno stisnjeno milo), Snow Fairy gel za tuširanje brez embalaže in še Snow Fairy Sparkle Jar puder v masažni ploščici. Prav ta zadnji izdelek je šel z mano. Ker sem ljubila Snow Fairy Sparkle masažno ploščico, ki je bila del asortimenta pred nekaj leti in mi je še danes žal, da si nisem naredila zaloge le teh ploščic.

Sprva sem bila popolnoma navdušena nad konceptom tega izdelka. Ideja masažne ploščice v kateri se skriva bleščeč prah, ki ga lahko ločeno naneseš na kožo, se mi je zdela tako inovativna in veliko boljša od ploščic, ki so zasnovane tako, da  je maslo že pomešano z bleščicami. Saj lahko na ta način sama reguliram količino sijaja na moji koži. Toda po uporabi se je moje mnenje nekoliko spremenilo.

Masažna ploščica kot sama, čiger osnova je organsko kakavovo maslo iz pravične trgovine (Theobroma cacao butter), je odlična. Ravno prav mastna, da navlaži kožo, kljub tem se precej hitro vpije, njen značilni Snow Fairy vonj je dolgo obstojen in se na koži vonja tudi po nekaj urah od nanosa in proti pričakovanju se je pri negi telesa ne porabi veliko. Vendar te bleščice…, ki so še pred prvo uporabo (še preden sem predrla luknjice na vrhu ploščice) vse povsod so. Kljub temu, da jih lahko doziraš sama, jih je ogromno, resnično ogromno in njihov sijaj, nič kaj ne laska mojemu tenu kože, saj so modro-vijolično-srebrne. Še k temu kar me je najbolj zmotilo: izjemno težko jih spereš iz kože. Običajna prha z gelom ni zadoščala, uporabiti sem morala gobico in kljub temu se je na telesu našla še kakšna precej trdovratna bleščica. Ob temu verjetno ne rabim še dodatno pripomniti, da je celo stanovanje preplavljeno z bleščicami.

Ne le uporaba, tudi shranjevanje ploščice je malo nerodno. Če jo pustiš odzunaj, se nanjo prime prah kar ni najbolj higiensko. Ker je večje dimenzije je ne moreš spraviti v Lush posodico za shranjevanje ploščic in šamponov. Zato sem jo jaz dala v majhno plastično škatlo s pokrovom (po tem ko sem iz nje odstranila prah).

🦄😍 vsako leto je več obsedenk z Lush Slovenia Snow Fairy izdelki, saj so ti noro dišeči, negovalni, ročno izdelani in tako cute 🌸❣ Letos je omenjena, omejena, praznična linija bogatejša še za Snow Fairy sparkle jar- masažno ploščico z bleščicami❄💎 Koliko bleščic je v ploščici si oglej tukaj… sicer sem mnenja, da se nikoli ne blešči preveč, ampak v tem primeru je zame skoraj (malo) preveč modrega leska ujetega v organsko kakavovo maslo! 😉💋❤#Lush #SnowFairy🎀www.pentlja.si🎀

Objavil/a Pentlja.si dne 15. november 2017

MOJA REŠITEV: zaradi nevšečnosti z bleščicami, sem se odločila, da bom Snow Fairy Sparkle Jar odprla in iz nje odstranila bleščeč prah, tega bom, v zelo majhnih količinah, pomešala z losjonom za telo in uporabljala čez vso leto.

Masažna ploščica je po odstranitvi praha še vedno precej bleščičasta, zato jo bom uporabljala za nego kože pred spanjem in morda pred kakšno zabavo.

Kljub svoji prikupni obliki in inovativni ideji mi sama izvedba ploščica ni preveč všeč. Še enkrat bi želela poudariti da razlog za to ni kvaliteta materialov, ki so uporabljeni za samo masažno ploščico, ampak predvsem ogromna količina bleščic. Na srečo so Lusheve police polne še druge izdelke s tem edinstveno-sladkim, prazničnim vonjem.