Poslovi se od bleščic. To leto bo kovinsko!

Z letom 2018 so se poslovile tudi bleščice in »glossy« senčila. In priznam, ko sem to prebrala, sem potočila majhno solzico, saj se vprašam, kako lahko sploh živimo brez bleščic?! A me je hitro potolažilo dejstvo, da je to leto moderen kovinski sijaj in videz folije (niso bleščice, a naj bo).

Konec leta je ta trend naznanil že ameriški designer Jeremy Scott, ki je svoje manekenke na modno pisto poslal z ustnicami odetimi v srebrno folijo. No ja, sama si na ustnice ne bom nanesla folije v videzu kovine, a na svojih vekah bom ta trend zagotovo preizkusila.

Na vekah lahko ustvariš kovinski sijaj, ki bo primeren tako za v službo, ali pa boš z njim zvečer najbolj sijoča zvezda na zabavi. Vse je odvisno od kombinacije barv.

V kolikor bi trend rada preizkusila, a še vanj nisi čisto prepričana, se odloči za le en odtenek senčila. Če pa si že pravi profesionalec, pa se lahko z odtenki tudi igraš. Super rezultate boš dosegla, če boš kombinirala kovinsko temno vijolično in srebrno ali kobalt moder in srebrn odtenek.

Pri nanosu senčil v kovinskem odtenku je najbolje, da najprej na veko naneseš mat senčilo v enakem odtenku kot kovinsko. Ker le to odbija svetlobo, boš s pomočjo mat podlage dosegla želeno globino. Prav tako se bo kovinsko senčilo fiksiralo in tako se bo preprečilo »svaljkanje« senčila.

In za konec: tako kot pri vseh kričečih trendih, tudi pri temu velja; manj je več. Torej, če na svoje oči naneseš senčila v kovinskem sijaju, naj bo preostanek make-upa zadržan. Le malo bronzerja ali rdečila in nude ustnice, pa bo tvoj videz popoln.