Nasveti, da bo razkuštrana pričeska postala zgodovina

Razkuštrana pričeska, ki spominja na metlo; točno tako izgleda moja frizura v jesenskih dneh. Dež, veter in vlažen zrak, spremenijo tudi najbolj angelsko frizuro v divjo goščavo. Lasje so v hipu neobvladljivi in krepasti.

Razlog za divjo pričesko je povsem jasen: vlažnost zraka prodre globoko v las. Las nabrekne in se vrne v svojo naravno obliko. Ampak ne skrbite! S Pentljinimi nasveti bo vaša griva ostala gladka, svetleča celo v slabem jesenskem vremenu.

Poskrbite za svoje lase. Foto: Getty Images
Poskrbite za svoje lase.
Foto: Getty Images

Zelo pomembno je pravilno umivanje las.

Prosim, ne umivajte si las prepogosto, razen če vam to svetuje vaš frizer. V nasprotnem primeru šampon in druga sredstva preveč dražijo lasišče. Šampon in balzam spirajte vedno z mlačno ali hladno vodo. Ta stimulira krvni obtok in hkrati zgladi površino las. Tako lasje dobijo sijaj in mehkobo.

Razvajajte svoje lase z bogato nego

Izdelki za nego las, ki vsebujejo izvlečke iz sončnice, arganovega olja ali mandljevega olja, pomagajo preprečiti ali umiliti kodranje las. Po uporabi negovalnega šampona, balzama ali maske z omenjenimi izvlečki, bodo vaši lasje naravno bolj zglajeni, voljni in imeli bodo zdrav lesk. Lasje vam bodo še posebej hvaležni, če jih boste po sušenju razvajali tudi z oljem za lase. Če ste nagnjeni k hitremu mastenju las in lasišča, morate uporabiti zelo malo olja za lase in ga nanašati le na spodnjo ¼ las.

Lase sušite z mlačnim zrakom.  Foto: Getty Images
Lase sušite z mlačnim zrakom.
Foto: Getty Images

 

Pravilno sušenje las

Če je mogoče, lase sušite malo dlje, tako da jih ”pre-sušite”. Pri sušenju si pomagajte s krtačo in lase sušite od korena las proti konicam – ne menjujte smeri, ker se ne bo zgladila lasna površina. S tem boste že s sušenjem poskrbeli, da vlaga ne bo mogla tako hitro in enostavno prodreti v vaš las.

Uporabite ”Anti-Frizz” izdelke

Obstajajo posebni produkti za lase, ki so  bogati z oljem in lasnim keratinom. Običajno je to na veliko napisano na embalaži. Ti produkti ukrotijo lase vse od korenin do konic, tudi v mokrem vremenu. Tako las ohrani svojo naravno dinamiko in se ne krepa ali kodra.

Krema za roke je res magična. Foto: Getty Images
Krema za roke je res magična.
Foto: Getty Images

 

Lak za lase popravi manjše pomanjkljivosti

Da bi zagotovili popolno pričesko po fenanju, pričesko fiksirajte z lakom za lase. Ne pretiravajte, z njim pogladite le štrleče lase in ne betonirajte frizure. Lak na površini las, ščiti te pred vlago. Vendar POZOR: prekomerna uporaba laka lahko zamaši lasišče. Zato je najbolje, če škropite s približno 30 centimetrsko razdaljo.

Hitra pomoč na poti

Nimate pri roki nobenega ”Anti-Frizz” izdelka? Ni problema! Za zaščito las pred vlago lahko uporabite tudi kremo za roke! Vendar POZOR: bodite zelo varčni! Enostavno na dlani nanesite manjšo količino kreme, si jo vtrite v dlani in kar se ni vpilo, nežno nanesite na zgornje lase.