Naravna kozmetika iz Slovenije

Večina nas uporablja naravno kozmetiko. Vendar bodimo iskreni, veliko slišimo o naravnih kozmetičnih produktih, a se le redko posvečamo njeni sestavi. Zato vam tokrat predstavljamo kozmetične izdelke Essentiq, ki vsebujejo naravne minerale, rastlinske ekstrakte, eterična olja in naravne konzervanse in ne vsebujejo sintetičnih škodljivih snovi, kot so emulgatorji, belila, dišave, stabilizatorji itn.

Vsi produkti so sestavljeni iz najmanj 95 % naravnih sestavin, od katerih je najmanj 10 % pridelanih z organskim poljedelstvom in ne vsebuje znanieco_cert_logoh toksinov, ki dražijo kožo in oči ter lahko povzročajo alergije in rakava obolenja. Prav zato v kvalitetnih Essentiq proizvodih med drugim ni formaldehidov, parafina, propilen glikola, silikona in derivatov klora.
Kozmetika je pakirana v svetli embalaži s cvetličnim potiskom iz plastike, ki se lahko reciklira!

Essentiq kozmetika za nego obraza žensk je dobila certifikat mednarodno uveljavljene inšpekcije- certifikacijske organizacije Ecocert, ki med drugim preverja in certificira proizvodnjo naravne in ekološke kozmetike v skladu z njihovimi internimi standardi.

Essentiq gel za prhanje in šampon za lase.
Essentiq gel za prhanje in šampon za lase.

Razvijajo visoko kakovostne naravne in ekološke izdelke

V izdelke vključujejo le sestavine naravnega in ekološkega izvora, ki dokazano dobrodejno delujejo na kožo in lasišče, ju bogatijo, hranijo in ščitijo. Sestavine izbirajo premišljeno in preudarno. Vsak izdelek mora zato vsebovati najmanj 5 različnih naravnih in ekoloških sestavin, ki se po učinkih dopolnjujejo.

Spoštujejo okolje, zato delujejo v sožitju z njim

Izdelki ne vsebujejo sestavin, pridobljenih iz živali, razen sestavin, ki jih živali same proizvedejo, ko sta na primer med in mleko. Izdelki ne vsebujejo naftnih derivatov in drugih sestavin, ki so okolju škodljive oziroma so škodljivi njihovi stranski produkti.

Essentiq, d. o. o. je družbeno odgovorno podjetje

Želijo prispevati h kakovostni in trajnostni rasti družbe, ki vključuje tudi najšibkejše in zapostavljene. Podjetje bo zato vsako poslovno leto namenilo najmanj 1 % svojih poslovnih prihodkov v dobrodelne namene. Informacije o tem, komu, koliko in za kakšen namen smo dodelili sredstva, bomo objavljali na naši spletni strani.

Če ste tudi vi tako navdušeni nad Essentiq naravno kozmetiko si oglejte spodnjo galerijo, kjer smo izpostavili produkte, ki so nam najbolj všeč.