Ko lasje zasijejo v novi luči

Vem, da si prebrala že vsaj sto člankov o tem, kako si (ne)namerno uničuješ lase, pa vendar skoraj garantiram, da vsaj polovico napak še zmeraj delaš. Zato je tako pomembno, da te vedno znova opomnimo, kaj delaš narobe. Saj veš, zdravi in lepo negovani lasje so pol stylinga!

Ne uporabljaš zaščitnih preparatov

Foto: PR

Tudi jaz sem ena tistih, ki vedno znova pozabi nanesti ustrezni zaščitni preparat na lase, preden poprimem po ravnalcu las. Če si lase ravnamo, kodramo ali samo sušimo, brez da bi jih zaščitile pred vročino, tvegamo razcepljene in odlomljene konice. Zato je več kot pomembno, da na lase nanesemo ustrezen preparat za zaščito las. Odločitev je tvoja, ali boš raje izbrala kremo, serum ali sprej. Naš izbor je L´Oréal Professionnel Mythic Oil večnamenska krema za toplotno oblikovanje las, tvoja bo za cca. 15 €.  Majhen namig: enkrat ali dvakrat mesečno dovoli lasem malo premora in se izogni kakršnemu koli toplotnemu lepotnemu pripomočku.

 

 

 

»Frotiraš«

Foto: wikipedia

Že naše mame so nas naučile, da preden si lase posušimo s fenom, jih je treba dobro »sfrotitrati« z brisačo. Žal pa je to največja napaka, kar lahko narediš svojim lasem. Med »frotiranjem« treš med seboj brisačo in lase, kar poškoduje lasno površino in rezultat so polomljeni lasje. Veliko bolje bo, če namesto brisače uporabiš staro bombažno majico in las ne »frotiraš«, ampak jih najprej nežno oviješ v bombažno majico (narediš turban) in nato s pomočjo majice nežno iztisneš preostalo vodo iz las. Ta postopek je zagotovo bolj dolgotrajen, a lasje bodo po tem svetleči in voljni.

 

Napačen glavnik

Si si kdaj mislila, da je izbira glavnika odločilna za zdravje tvojih las? Ko svoje mokre lase počešeš z običajno krtačo, jih lahko hitro polomiš in škoda je nepopravljiva. Zato krtačo zamenjaj za široko zob glavnik in ga nežno povleci skozi lase. Seveda, je najboljše, da počešeš že suhe lase, vendar če imaš kodraste ali zavozlane lase, najprej nanj nanesi razpršilo za razčesevanje in nato nežno razčeši lase. Mi prisegamo na Oriflame lesen glavnik za razčesavanje (cca. 6 €) z dvema širinama zob.

Foto: PR

 

 

Premalo umivaš

Foto: PR

Poslušaj svoje lase in si jih umij, koliko krat je potrebno. Mit, da je prepogosto umivanje las škodljivo, ne drži. Če so tvoji lasje mastni, lasišče srbeče in se pojavi prhljaj, je šampon neizogiben. Vendar nikakor ne posezi po agresivnih razmaščevalnih šamponih, ampak raje izberi nežne šampone, ki očistijo lase in lasišče, kljub temu pa jih navlažijo. Prava izbira je Kiehl˙s šampon in balzam v enem z aminokislinami in kokosovim oljem za cca. 10 €.