Kako uporabljati čistilna olja za obraz

Čiščenje obraza z oljem zagotavlja intenzivno, globinsko čiščenje. S kože odstrani umazanijo, odvečno maščobo in ves make-up. Pred uporabo je vedno koristno, da veste, kako sploh uporabljati to čudežno kozmetično sredstvo, ki je primerno za vse tipe kože, tudi za mastno kožo.

11

Čistilno olje je eno izmed sredstev za čiščenje obraza in je na razpolago v drogerijah in lekarnah v različnih izvedbah. Čistilno olje je še posebej primerno za čiščenje zelo suhe kože. Mastna tekstura še dodatno nahrani kožo in kar je najpomembneje, ne vsebuje nafte, ki kožo izsuši, kot večina čistilnih sredstev za obraz!

Izčrpana, občutljiva koža, ki je bila dolgo izpostavljena soncu, mrazu, vetru ali suhemu zraku, bo hvaležna nežnega čiščenja z negovalnim čistilnim oljem. Kajti čistilno olje ne očisti kože le globinsko, temveč jo tudi oskrbi z ustrezno količino vlage. Zaradi svojih vlažilnih učinkov je izjemno primerno za vse, ki se veliko gibate v naravi.

Vsi ti blagodejni učinki čistilnega olja ne koristijo prav nič, če ne znate pravilno uporabljati tega kozmetičnega produkta. Zato vam razkrivamo pravilno uporabo čistilnega olja.

Čistilno olje v optimalnem primeru nanesti na vatirano blazinico ali posebno kozmetično blazinico, če blazinic nimate pri roki, lahko uporabite običajno vato ali kozmetičen robec. Da bi očistili celoten obraz in vrat popolnoma zadošča, če na blazinico kanete 4 do 5 kapljic čistila, da je na eni strani prepojena z oljem.

Izberite pravilno čistilno olje za vaš tip kože! ( Foto: Picture Alliance)
Izberite pravilno čistilno olje za vaš tip kože!
( Foto: Picture Alliance)

S pomočjo blazinice čistilno olje nanesite na kožo in ga nežno vmasirajte na obraz in vrat. V predelu oči in ust morate biti še posebej nežni. Pozitivna stran čistilnega olja je ta, da topi prav vsa ličila, tudi vodoodporno maskaro.

Ko ste obraz globinsko očistili in na njem ni več ostalo niti kančka umazanije ali make-upa, vzemite čisto vatirano blazinico in si z njo ponovno očistite obraz. Vata bo vpila odvečno olje in na obrazu bo ostalo zgolj toliko olja, kot ga koža potrebuje. Čistilnega olja ni potrebno spirati z vodo.

Nato lahko uporabite običajno nočno kremo za obraz. S pravilno uporabo kozmetičnih produktov bo vaša koža dlje časa mehka in negovana.