Jesen bo obarvana rdeče

Lepotni trend jeseni 2014, ki ga enostavno ne smemo spregledati, so rdeči lasje! Vera Wang, Peter Som, Christopher Kane in še mnogi drugi modni  oblikovalci so v svojih kolekcijah za jesen/zimo 2014/15, stavili na rdečo barvo in po modnih brveh poslali manekenke z rdečimi lasmi.  Zgolj na modni reviji Vere Wang je po brvi hodilo šest rdečelask. Oblikovalka je pojasnila: “Rdeča barva las izraža odločnost – spreminja dojemanje mode, spremeni obnašanje.” To mnenje, modne boginje popolnoma zadošča, da je Pentlja poiskala nekaj nasvetov, kako vzdrževati in negovati rdeče lase.

Govori se, da so rdečelaske izjemno strastne. A kljub temu se redko katera ženska odloči pobarvati svoje lase v to izjemno vpadljivo barvo. Dejansko rdeči lasje pristajajo vsakemu tipu ženske, poiskati je potrebno le pravilni odtenek rdeče barve. Če imate ”normalen” svetlo rjav ten kože, izberite bakrene odtenke z zlatim sijajem. Za svetlo porcelanasto polt priporočamo, da izberete toplo kostanjevo ali mahagonij rdečo barvo.

Intenzivna in zapeljiva rdeča barva L’Oreal professional.
Intenzivna in zapeljiva rdeča barva L’Oreal professional.

Da bo vaša barva dlje časa žarela, je izjemno pomembna primerna nega las. Kajti z vsakim pranjem rdeča barva izgubi svoj pigment in sijaj. Prav tako barva izgubi svojo briljanco, če lase prepogosto oblikujete s pomočjo likalnika ali kodralnika, ne da bi jih zaščitile z ustrezno kozmetiko. Kvalitetni izdelki za nego las ohranjajo svetlost in pigment barve v laseh. Posebni tretmaji za barvane lase vsebujejo visok delež hranljivih in zaščitnih snovi, UV zaščito in celo zaščito pred bledenjem. Določeni tretmaji za rdeče lase brez izpiranja vsebujejo celo rdeče pigmente, ki intenzivirajo barvo.

Nasvet: v prvih dveh tednih po barvanju se morate izogibati kopanja v klorirani vodi, ki prodre globoko v lase in dobesedno izpere rdeč pigment. Če je rdeča barva prehitro zbledela, zadošča, če uporabite rdeč preliv, ki bo lasem povrnil pigmentiran sijaj.

V spodnji galeriji si lahko ogledate manekenke z rdečimi lasmi in izberite pravilno barvo za vaš stil, ter si ogledat tri najboljše produkte za nego rdečih las.