Fotografiranje s telefonom ga je veliko naučilo o fotografiji

Bobby Anwar je fotograf, ki živi in dela v Kopenhagnu, njegova kariera pa se je začela s telefonom. Fotografija je zanj hitro postala način kreativnega izražanja, hkrati pa nekakšen meditativni proces, ki mu pomaga, da se lažje sooča z življenjskimi izzivi. Preberite kratek intervju s tem nadarjenim fotografom, ki je bil tudi eden izmed članov žirije mednarodnega natečaja Huawei Next Image Awards.

Bobby pogosto dela v melanholični barvni shemi in obožuje črno-bele fotografije, v zadnjih desetih letih pa je delal z mnogimi znamkami po celem svetu. Čeprav fotografira s širokim naborom fotoaparatov, pa so njegova najljubša »orodja« za fotografiranje Leica M6, Leica M-P in telefon Huawei P20 pro.

Kateri tehničen element fotografije se vam zdi najpomembnejši?

Zagotovo kompozicija ter uporaba svetlobe in sence. S svetlobo lahko barvate, če to želite.

Kako sta kamera telefona in Instagram vplivala na vaše fotografsko delo?

Instagram in kamera telefona sta ustvarjena eden za drugega. Ravno zato velika večina ljudi, vključno z mano, na Instagramu objavlja fotografije, ustvarjene s telefonom. Na ta način sem se veliko naučil o fotografiji, saj ne gre za opremo, temveč za to kako gledate in kaj vidite.

View this post on Instagram

The Passage //

A post shared by Bobby Anwar • Copenhagen (@bobbyanwar) on

Kako naj bi se spremenil poklic fotografa v naslednjem desetletju?

Danes vsakdo ima v roki kamero in res smo lahko srečni, da mobilna telefonija ponuja tako briljantne rešitve. Mislim, da se bo poklic fotografa razvijal na bolj sproščen in svoboden način, v smislu, da bo vsak izmed nas lahko postal odličen fotograf.

View this post on Instagram

Traveller’s //

A post shared by Bobby Anwar • Copenhagen (@bobbyanwar) on

Kaj vpliva na potencial za odlično fotografijo?

Čas in potrpežljivost. Koraki in ponovitve. Praksa in veliko kave!

Kakšen nasvet za tiste, ki se s fotografijo šele spoznavajo?

Zaupajte svojim instinktom, imejte odprte oči, poskusite in bodite potrpežljivi. Ne pretiravajte z urejanjem svojih fotografij, naj bo vse skupaj preprosto.