Da bodo našminkane ustnice še lepše

Ko gre za lepotne izdelke, ki ji obožujemo, je šminka zagotovo med samim vrhom našega seznama. Ne glede na to, če si šminko nanašamo dnevno, ali samo ob posebnih priložnostih, obstaja kar nekaj skrivnosti, za katere še (morda) niste vedele.

Dodajte sijaj

Osvetljevalec ali bleščičasto senčilo bo ustnicam podarilo nežen sijaj. Foto: gatty
Osvetljevalec ali bleščičasto senčilo bo ustnicam podarilo nežen sijaj.
Foto: gatty

Da bo šminka dalj časa obstojna, na našminkane ustnice nanesemo sloj papirnatega robčka in čez ustnice nanesemo matirni puder. Ta trik pozna zagotovo vsaka od nas. Vendar naj vam zaupam še nekaj boljšega. Namesto matirnega pudra, na ustnice čez papirnat robček nanesite svetlo senčilo z bleščicami ali osvetljevalec v prahu. Nežne bleščice bodo ustnicam dodale subtilen lesk in tako je zapeljiv nasmeh zagotovljen.

Odstranite madeže

Vse ljubiteljice šmink smo se že srečale s tem problemom: ustnice smo namazale preden smo si oblekle oblačila, malo nepazljivosti in naša najljubša majica ima na sebi madež šminke. Vendar brez skrbi, madež hitro odstranite z lakom za lase. Na madež nanesite zajeten odmerek laka in pustite nekaj minut, da se posuši, nato enostavno obrišite z bombažno krpico. Če je po tem še vedno nekaj šminke na oblačilih, korak enostavno ponovite.

POZOR: ta način čiščenja nikakor ne prakticirajte na svili ali brokatu! Takšne tkanine raje odnesite v čistilnico.

Popoln »nude« odtenek

Pričarajte si popoln nude odtenek kar same. Foto: gatty
Pričarajte si popoln nude odtenek kar same.
Foto: gatty

Če še niste našle šminke v popolnem nude odtenku, si jo naredite kar same. Vse kar potrebujete je korektor, ki ustreza vaši koži in lip gloss v nežnem rdečem ali roza tonu. Na ustnice nanesite najprej korektor in preko pol prosojen barvni gloss. Korektor bo poskrbel za nude videz ustnic in obstojnost, gloss pa bo ustnicam dodal lesk.

Šminka po meri

Če ste se zaljubili v senčilo in ste prepričane, da bi odlično delovalo tudi na ustnicah, si jo ustvarite kar sami! Možnosti je več: najprej nanesite brezbarven balzam za ustnice in senčilo »potapkajte« po ustnicah, ali zmešajte senčilo in balzam kar na zadnji strani roke za bolj intenzivno barvo. Kombinirate lahko celo več barv med sabo, da dosežete popoln odtenek.

Ne šilite

Ošiljeno barvico vedno najprej "obrišite" na roki.  Foto: gatty
Ošiljeno barvico vedno najprej “obrišite” na roki.
Foto: gatty

Nikoli ne uporabite sveže ošiljen svinčnik za obrobo ustnic. Ostra konica svinčnika lahko povzroči neenakomerno porazdelitev barve na ustnicah, zaradi česar bo vaša linija preveč temna in jo bo težje zabrisati in prekriti. Namesto tega sveže ošiljen svinčnik najprej »obrišite« na roki, šele nato nanesite na ustnice.