8 produktov, katere morate hraniti v hladilniku

Ste se tudi vi vprašali, zakaj bi hranili določene produkte v hladilniku, če pa tega ne piše nikjer na embalaži? Produkti, ki so shranjeni v hladilniku, so hranjeni na konstantni temperaturi in niso izpostavljeni temperaturnemu nihanju. Prav tako se voski, olja in voda v produktih ne ločijo in izdelek ostane dalj časa uporaben.

V nadaljevanju vam bom predstavila, katere produkte je najbolje hraniti v hladilniku.

Foto: wikimedia
Foto: wikimedia

Parfumi

Hranjenje parfumov v hladilniku, daleč vstran od vročine, ohranja sestavine v dišavi dalj časa aktivne. Hlad v hladilniku bo parfum obvaroval pred prehitrim oksidiranjem, ki ga povzroča vročina.

Produkti z aktivnimi sestavinami

Najprej je potrebno povedati, katere sestavine sploh so aktivne: retinol, vitamin C in peptidi. Ko odprete izdelke s temi sestavinami, je potrebno, da jih čim dlje ohranite aktivne, to boste dosegli le s tem, da jih hranite v hladilniku.

Eyeliner

Za boljši in lepši nanos eyelinerja, ga pred uporabo za deset minut shranite v hladilniku. Ker se bo struktura eyelinerja utrdila, ga boste lažje in bolj precizno nanesli. P.s.: če ste v časovni stiski, ga postavite v zamrzovalnik.

Naravni produkti

Večina kozmetike dandanes vsebuje konzervanse, ki obvarujejo produkte pred bakterijami in njihovo pokvarljivostjo. Vendar se kljub temu na tržišču pojavlja vedno več kozmetike, ki konzervansov ne vsebuje. Če raje uporabljate te, jih za daljši obstoj takoj po odprtju shranite v hladilniku.

Krema za okrog oči

Mrzla krema, ki jo nanesete okrog oči, bo poskrbela, da se žilice okrog oči skrčijo in zabuhlost pod očmi bo počasi izginila. Prav tako je to odlična limfna drenaža.

Produkti s kovinskimi aplikatorji

Veliko produktov vsebuje kovinske aplikatorje in ko so ti ohlajeni ohlajeni, izboljšajo nego. Večina kovinskih aplikatorjev se nahaja na kremah za okrog oči, ki pripomorejo k manj zabuhlih očem.

Foto: gatty.com
Foto: gatty.com

Maske za obraz

Gel maske za obraz, ki se uporabljajo za pomiritev obraza in hidracijo, hranite v hladilniku, sploh če je vaša koža nagnjena k rdečici. Mrzla maska na obrazu bo zaprla kapilare in preprečila pordečitev obraza.

Šminke in balzami za ustnice

Verjetno ni med nami nikogar, ki se mu še ne bi v vročem poletju stopila šminka ali balzam. Hranite te izdelke v hladilniku, da bi preprečili prehitro topljenje. Če pa se vam je že morda zgodila »packarija«, jo prav tako dajte za eno uro v hladilnik, da se izdelek ponovno strdi.