6 nasvetov za DETOX

Adijo strupi! Naša presnova ponovno teče s polno hitrostjo, kar je super priložnost za razstrupljanje telesa. Če si enakega mnenja tudi ti, sem zbrala šest nasvetov o detoxu. In ne, ne vsi dolgočasni in mučni, rekla bi celo, da so popolno nasprotje!

Rosie Huntington-Whiteley , Gwyneth Paltrow in tudi Kendall Jenner so del detox kluba. Vse te zvezdnice razstrupljajo svoje telo z zelenimi napitki, juhami in posebni čaji. In se v tem času popolnoma odpovejo izdelkom iz pšenične moke, alkoholu, sladkorju, mesu, kavi, ribam in siru. Dovoljena je vsa vrsta malo začinjene zelenjave in en sadež na dan. Želen končni učinek je sijoča ​​polt, morda kakšen izgubljen kilogram – in ponovno usposabljanje in uravnoteženje notranjega ravnovesja. Detox ni novi izum, poznali so ga že prej in se je imenoval ”zdravstvena dieta” in že za to zamislijo je stalo razstrupljanje telesa.

Pripravila sem 6 nasvetov za Detox, ki bodo olajšali čas, v katerem boste živeli in uživali zeleno:

zacetnaNa zdravje!

300-krat na dan naša kri preteče skozi ledvica, da se popolnoma očisti. Kdor ima rad svoje ledvice, pije vodo. Voda je zelo pomembna za različne presnovne procese in ob tem je glavno prevozno sredstvo, pri izločanju toksinov iz krvi. In potem je tu še dejstvo o teži: Če pijete približno 1,5 litra vode na dan, pri tem naše telo porabi cca. 150 kilokalorij več, ker naše telo potrebuje energijo za ogrevanje vode. Je voda za tvoj okus preveč dolgočasna? Potem poglej drugi nasvet …

1 nazdravjeDetox napitek

Poskusite ta recept za napitek. Obljubim, da je okus dober in pijača ni zelene barve! Narežite nekaj kumarice ( ima protivnetne učinke) in nekaj ingverja (spodbujanje metabolizma) in ju dajte v 1,5 litra vode, dodajte še nekaj lističev mete (spodbuja prebavo) in polovico soka ene limete (razgrajuje toksine), dobro premešate in si privoščite osvežilen napitek.  In če se še vedno sprašujete, zakaj vsi za razstrupljanje telesa pijejo zelene napitke: Tovrstni napitki so po navadi sestavljeni iz sveže zelenjave in vsebuje veliko vitamina A, C in K, pomembne minerale, kot so kalij, ki ščiti kosti in zobe – in antioksidante. Ne sliši se slabo, kajne?

Super živila

Super živila bi nas naj naredila lepe, mlade, vitalne,… zato k svojim kosmičem vsako jutro dodamo acai in goji jagode ter spirulino in preko potrosimo celo nekaj Chia semen, da bo obrok res zdrav. Z rutino lahko nadaljujete, a bi bilo morda malo bolj smiselno, da pogledate, kaj raste pri nas. Avtohtona živila, kot so rdeče zelje, rdeče grozdje, bezgove jagode in črn ribez, se lahko polnovredno kosajo z acai  jagodami. Orehi in laneno seme imajo podobne lastnosti kot Chia semena, vendar ne rabijo tako dolgo potovati s polja/nasada do našega krožnika.

4 jogaJoga, prosim!

Strokovnjaki joge menijo, da nekateri položaji pri jogi pomagajo telesu pri čiščenju in hujšanju. Med te položaje spada tudi na pol zasukan sedeč položaj: Sedite z iztegnjenimi nogami. Upognite desno koleno in položite desno stopalo na zunanjo stran levega kolena. Upognite levo koleno na tleh. Izdihnite in obrnite trup v desno. Z levo roko oprimite desni gleženj. In nekaj minut počakajte v tej pozi, nato še zamenjajte strani.

Masaža

Masaže so vsekakor dobra stvar, ki razbremenijo telo in duha. Nekateri lepotni saloni ponujajo že detox masaže, ki po navadi trajajo dve uri (povprečna cena 180 €). V prvem koraku strokovnjak poskrbi za dobro prekrvavitev kože, nato sledi intenzivna masaža z medom in eteričnim oljem, ki poskrbi za hitrejši obtok krvi, pospešeno razstrupljanje in ob enem krepi tkivo.

Mimogrede, tovrstno masažo lahko izvedete tudi sami. V manjši kozici segrejte hladno stiskano BIO sezamovo olje in ga nato nanesite na celo telo. Trebuh in prsni koš masirajte z nežnimi krožnimi gibi, noge in roke, z dolgimi ravnimi potezami.

1Ne pozabite na nego

Najbolje, da se skopate v kadi z bazično soljo, po kopeli koža pod nujno potrebuje vlago, saj bo sol iz nje odstranila vso umazanijo. Najbolj priporočljivo je olje grenivke ali losjon obogaten z grenivkinim oljem, ki pospešuje razgradnjo strupov v koži.