4 nasveti za še lepši nanos senčila

Svoje veke rada odeneš v kanček barve? Tudi jaz. In da bodo naše očke še lepše uokvirjene in pogled še zapeljivejši, sem zate zbrala štiri trike nanosa senčila.

qInvestiraj v čopič

Ja, vem, mnoge nanašate senčilo na veke kar s prstom, a to res ni najbolje – nanos ni natančen, robove težko zbrišete in tudi debelino senčila težko uravnavate. Raje investirajte v kvaliteten čopič, s katerim bo nanos res natančen. Res je, da se pri večini paletnih senčil skriva tudi gobica za njihov nanos, a končni rezultat je zelo podoben nanosu senčila s prstom.

Uporabite senčilo kot eyeliner

Si želiš zapeljiv pogled in nisi ljubiteljica ostrih črt, ki jih nariše eyeliner, potem uporabi kar senčilo. Veko naliči z želenim senčilom in nato s tanjšim, ploščatim čopičem nariši črto tik ob zgornjih trepalnicah. Črta je veliko mehkejša, a če je zate še vedno preostra, jo še nekoliko zabriši s čopičem.

Vedno uporabi podlago

Da bo senčka res cel dan ostala na tvojih vekah, se ne bo razmazala ali nakopičila v majhnih gubicah, uporabi podlago za senčilo. Če nimaš pri roki podlage za senčilo, lahko uporabiš tudi camouflage ali gost korektor. Tako bo tvoj make-up trajal in trajal …

t Optično povečaj svoje oči

Priznaj, vsaka si želi še večje oči, kot jih že tako ima. Obstaja preprost trik, ki v sekundi optično poveča oči! Oči naliči kot po navadi; podlaga, senčilo, eyeliner, maskara in nato sledi trik: v notranji kotiček očesa s čopičem nanesi malo svetlega senčila – najboljša izbira je senčilo biserne, srebrne, zlate ali bele barve.